Wednesday, May 12, 2010
Maffig sallad
I söndags blev jag våldsamt sugen på något grönt. Jag längtade efter den mjälla smaken och knaprigheten som bara grönsaker har. Det blev en maffig sallad, bönor i vinägrett och kokt potatis till middag. Gott plus att man kände sig hälsosam och skönt mätt efteråt!
Maffig sallad
ca ett halt salladshuvud
ett halvt paket ruccola
ett knippe rädisor
1 stor morot
1 avocado
ca 6-8 coktailtomater
3 salladslökar
1 knippe sparris
pressad citron
salt
svartpeppar
Topping: hyvlad parmesan eller t.ex. nötter eller goda frön
Börja med att förvälla sparrisen, delad i något mindre bitar, i vatten med pressad citron och lite salt. Koka till sparissen mjuknat men ändå har kvar sin spänst. Skölj under tiden salladen noggrant. Riv salladsblden i bitar. Bottna ett stort fat med salladen. Skala moroten och skär den i långa, tunna strimlor med skalaren. Tvätta rädisorna, ansa dem och skär dem i kvartar. Dela coktailtomaterna och fördela dem och tomaterna liksom morotsstrimlorna över salladen. Strimla salladslöken och strö över salladen. Avsluta med att skära avocadon i stora bitar och lägg den överst. Pressa över citron så håller avocadon sig fräsch längre. Slå av sparrisen och fördela den över salladen. Servera eventuellt med en vinägrett gjord på vinäger, senap, vitlök, olivolja och kryddor. Toppa med hyvlad parmesan. till detta ändamål är potatisskalaren suverän. Det blir stora fina hyvelspån!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment