Sunday, May 02, 2010

Gnesta Strand














Efter en del velande fram och tillbaka igår bestämde vi oss för att äta middag ute med en vän. Vi hamnade på Gnesta Strand som var en nyhet för mig även om det var ett tag sedan de slog upp portarna.

Restaurangen ligger rätt avigt till. Man får snirkla sig ned i utkanten av något som liknar ett industriområde innan man kommer fram men själva byggnaden är en pittoresk faluröd länga med en fin uteservering med vy över vattnet.

Kvällen till ära serverades en 1:a maj buffé för 175 kr. Det fanns mycket gott att välja på. Men det var en varierad buffé med allt från inlagd sill, egengravad lax, sallader och röror till revben och stekt klyftpotatis. På det hela taget kändes det genuint och vällagat även om jag tyckte att de hade varit väl sparsamma med kryddorna. Servicen lämnade väl också en del att önska. Stället var inte direkt fullsatt men servitören verkade prioritera att konversera en fransk gäst som satt och surfade vi ett av borden.

Ett tag tyckte jag förstås att det var roligt och jag tjuvlyssnade med Dumboöronen fladdrande men det kändes lite småtrist att behöva gå fram och betala för att det tog sådan tid för kyparn att ta kortet. Mätta blev vi dock och det smakade bra men för 175 kr tycker man att man kunde fått lite uppmärksamhet, i synnerhet som vi serverat oss maten själva vid buffébordet.

Bild lånad härifrån

1 comment:

Jul i Laloland said...

Låter gott om än lite kryddlöst =)
Å andra sidan verkar placeringen väga upp...i alla fall liiide.