Sunday, February 21, 2010

Matlag på 2

En kompis och jag har talat ett tag om att träffas och laga mat ihop. Båda tyckte att energin inte riktigt räcker till att göra god och näringsriktig mat när man kommer hem sent från jobbet. Dessutom är det ju trevligt att göra något ihop. Så igår när snön yrde utanför fönstren gjorde vi slag i saken. Vad kan vara bättre än att laga mat och kura inomhus när det är kallt och kulet ute liksom?

Det ska väl sägas att vi inte var sådär superplanerade precis. Vi gick till affären och köpte blandade grönsaker och rotfrukter och spånade lite löst på vad vi skulle kunna laga och sedan gick vi hem till mig och satte igång. Det blev en matig sallad med bönor, en thaisoppa med linser(eller snarare gryta sedan jag slängde i lite extra linser...)och en grönsakspaj. Nu har vi mat färdig för ett par dagar. Det känns bra. Nu gäller det dock att klura ut vad vi ska laga nästa gång vi ses. Det ska helst vara mat som klarar att frysas och den ska vara vegetarisk eftersom kompisen är vegetarian. Veggorecept mottages tacksamt alltså!



2 comments:

Jessica said...

Jag ska texta båda sopporna. Thaisoppan lät ju supergod. JAg byter ut allt köttigt och kycklingigt mot nått annat. Soppa är ju för övrigt världens bästa mat när det är kurigt och kallt ute. typ som idag: -16 och jag var så kall efter promenaden så jag mådde illa. Därför tänkte jag nu lägga mig på sängen och läsa lite och tillåta mig slumra om detta behov pockar på ;)
Sen hoppas jag vakna till att det luktar mat i hemmet som sambon lagar. Dom är allt bra att ha dom där samborna ibaldn =)

Fridolin said...

Thaisoppan är riktigt god. Färskt citrongräs och färsk ingefära är att rekommendera men det funkar med pulver och konservgräs också. Igår gjorde vi soppan utan fänkål men med mer linser. Blev gott ändå. Dock ser soppan grönare ut på bilden än vad den blir på riktigt. Lysrör gör inte bilderna rättvisa...