Tofuwok
ca ½ paket tofu, naturell
1-2 msk ljus sojasås
1 msk chili bönsås (se tidigare inlägg)
½ röd paprika
ca 100 g frysta gröna bönor (eller färska om du har så klart)
en bit salladskål
lite matolja
2 stjälkar salladslök
hackade jordnötter
Börja med att skära tofun i skivor och lägg den att marinera i sojan och chilibönsåsen. Under tiden ansar du och strimlar paprikan och salladskålen. Strimla salladslöken och hacka jordnötterna och ställ åt sidan.
Hetta upp lite olja i en wokpanna och stek tofuskivorna på högsta värme ett par minuter på varje sida. Spar marineringen!
Ta tofun åt sidan och lägg istället i bönor och paprikastrimlor i woken. Slå över sojamarinaden och woka det hela under omrörning (då och då) så att allt blandas. Tillsätt salladen och lägg även försiktigt i tofuskivorna när bönorna börjar mjukna. Woka ett par minuter till.
Avsluta med att strö över salladslök och hackade jordnötter.
No comments:
Post a Comment