I lördags blev det kebabrulle till lunch och efter den blev det bakverk från Lundins konditori. Kalorikvoten var därmed fylld med råge så till middag blev det en sallad baserad på vad som fanns i kylen: bladspenat, morötter, tonfisk,vita bönor, oliver och äpple. Det blev riktigt gott- och snyggt! Jag förtår inte hur jag skulle kunna leva utan grönsaker. Bara tanken på gråvit fisk med gult mos och vit sås t.ex. är lite deprimerande. Man äter ju med ögonen också.
Krispig sallad
1 påse bladspenat
1 grönt äpple (kan uteslutas)
2 mellanstora morötter
en halv burk vita bönor
2 nävar minikalamata
Dressing:
1 tsk Dijonsenap
1,5 msk citronsaft
3 msk olivolja
1 kyfta vitlök
1 msk hackad basilika
1msk hackad timjan
Skölj spenaten och låt den rinna av väl medan du skalar morötterna och vispar ihop dressingen. Strimla morötterna, jag gjorde rättså grova strimlor så att det blev lite att tugga på. Skiva äpplet. Låt bönorna rinna av i en sil och skölj dem noga innan du blandar ned dem i dressingen. Låt tonfisken rinna av. Fördela spenaten över ett stort fat. Strö över morotsstrimlor och äppelskivor. Fördela bönorna och tonfisken över det hela. Strö över kalamataoliverna.Servera med ett gott bröd.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment