Friday, February 25, 2011
Grekisk inspiration
Det känns ju nästan lite skumt att börja kladda med mat här mitt bland alla böcker men här är förra fredagens middag: en smarrig bulgursallad, lammkotletter och tzatziki. Lite grekisk inspiration alltså.
Bulgursallad à la grècque
2 dl bulgur
1 rågad tsk lantbuljong
2 paprikor, helst en grön och en röd
1 klufta vitlök
en rejäl näve minikalamata (eller stora oliver såklart)
ca 50 g fetaost
ca 50 g ruccola
olivolja
salt
peppar
mynta
Koka bulguren i vatten med lantbuljongen. Halvera paprikorna, kärna ur och skär dem i grova strimlor. Hacka vitlöken fint. Blanda paprikastrimlor, vitlökshack och oliver i ett ugnfast fat. Ringla över olivolja och peppra och salta en aning. Grilla i ugnen i 200 grader tills paprikan blivit mjuk och fått lite färg(15-20 min). När bulguren är kokt smular du ner ca 1 tsk torkad mynta och rör om. Lägg sedan upp bulguren på ett stort fat och blanda ned ruccolan, paprikastrimlorna. Smula till sist över fetaosten. Njut rätten som den är eller servera till stekt kött eller fisk. Vi åt lammkotletter och vitlöksstinn tzatziki till.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment