Detta lagade vi till middag i onsdags i förra veckan. Jag hade ju jobbat två dagar mitt på lovet så jag tyckte att helgen började på onsdagskvällen igen så då passade det ju bra med lyxpasta. Egentligen var det en resträtt för vi skulle ta vara på sparrisen som inte blivit uppäten under påskhelgen, liksom romen och grädden som fanns kvar.
Pastasås med smak av saffran
1 gul lök
1 bunt grön sparris
ca 250 g frysta räkor
ca 0,5 burk ishavsrom
1 dl vitt vin
ca 3 dl grädde (jag blandade grädde och mjölk)
ett halvt pkt saffran
svartpeppar
salt
skala räkorna och ställ åt sidan. Skär bort rotändan på sparrisen och skär den sedan i mindre bitar. Koka upp en traktörpanna med vatten och salt och koka sparrisen till den är mjuk men har lite tuggmotstånd. Gör följande under tiden: Skala och hacka löken. Fräs i olja. Pudra över saffranet och låt det fräsa med i någon minut. Slå över vinet och låt det koka in ett par minuter innan du slår på grädden. Slå av sparrisen. Rör ned ishavsromen, sparrisbitarna och räkorna. Låt räkorna bli varma men de ska inte koka eftersom de blir sega då. Krydda med slat och peppar. Servera till nykokt pasta.
Tuesday, April 13, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment