Tuesday, July 05, 2011
Pad thai typ
Jag var så himla sugen på asiatiska smaker igår så jag kockade ihop den här nästan pad thai rätten. Jag trodet ska vara risnudlar egentligen men vi hade bara tunna tunna sådana hemma och så de här äggnudlarna så det fick bli det som fanns. Det blev en rejäl stuv så jag kan luncha p ådet idag också.
Pad Thai med äggnudlar
2 färska gula lökar
4 späda morötter (eller två större)
1 röd paprika
5 vitköksklyftor
ca 1/2 l fryst broccoli
olja
1 rejäl matsked röd currypasta
ca 1 msk fisksås
ca 1 msk tamarindkoncentrat
ca 1 msk ostronsås
3 ägg
ca 3 tsk sojasås
2 nävar jordnötter
2 plattor äggnudlar
Lägg knappt 4 minuter i kokande vatten och rör om med en gaffel
Koka upp vattnet och låt nudlarna ligga i i kanppt 4 minuter. Rör om med gaffel så att de lossnar från varandra. Slå av i ett durkslag.
Skala och strimla löken. Strimla paprikan. Skala morötterna och vitlöken. Skär morötterna i tunna stavar och skiva vitlöken tunt. Fräs grönsakerna i olja och röd curry i en väl upphettad wok. Tillsätt broccolin och rör om försiktigt.
Gör under tiden nudlarna enligt instruktionen på förpackningen.
Rör ned fisksås, tamarindkoncentrat och ostronsås. Rör ned avrunna nudlar i woken. vispa samman ägg och sojasås. Rör ned i nudelblandningen och rör om väl. Hacka jordnötterna och rör ned i woken. Servera direkt.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment