Saturday, January 23, 2010

Tonfiskpasta














En snabbfixad middagsrätt som man lätt svänger ihop på en 20 minuter. Vill man lyxa till det lite kan man ta lite vin i såsen men det behövs inte. Det blir god smak ändå. Bäst av allt är att en stor del av ingredienserna går att bunkra i förväg. Har man burkar med tomat, tonfisk och oliver så har man nästan hela ingredienslistan hemma.


Tonfiskpasta
1 stor gul lök
1 burk krossade tomater
ca 1,5 dl vatten
ca 0,5 dl rödvin
1,5 tsk lantbuljong
1 burk tonfisk i vatten
ett 20-tal oliver
1 vitlöksklyfta
4-6 sardellfiléer
2 tsk basilika, torkad
1 tsk oregano,torkad
svartpeppar
chilipulver
2 msk olivolja

Skala och hacka löken. Fräs löken i olja och slå på tomatkrosset. Slå på vinet. Låt det hela koka ihop sig lite. Rör ned buljongpulver och örtkryddor. Hacka sardellfiléerna. Skiva oliverna.Lägg sardelhack och oliver i tomatblandningen och låt koka vidare. Låt tonfisken rinna av och rör ned den i grytan. Smaka av med svartpeppar och chili. Servera till nykokt pasta och strö gärna över lite färskriven parmesan vid servering.

No comments: