Saturday, January 16, 2010

Laxpaj














Laxpaj
Pajskal
150 g smör
1 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
2 msk linfrön

Hacka samman pajskalet. Tryck ut i en pajfrom och förgrädda ca 10 minuter tils det fått lätt färg.

Fyllning:
100 g rökt lax i skivor
1 broccolistånd
3 ägg
2 dl mjölk
10 coktailtomater
1,5 dl riven ost
peppar
salt

Ansa broccolin och skär i små buketter. Förväll i ett par minuter tills det precis blivit mjuka. Rulla under tiden laxskivorna till små rosetter och lägg ut med jäna mellanrum i pajskalet. Slå av broccolin och låt den rinna av ordentligt. Fördela även denna över pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk och peprra och salta. Slå över stanningen. Havlera tomterna ochs trö ut över pajen. Toppa med ost och grädda i 225 grader i ca 30-40 minuter eller till dess att äggstanningen har stannat och pajen fått fin färg.

2 comments:

Hannele said...

Spännande med linfrön.

Fridolin said...

Ja, det blev gott faktiskt. Jag försöker trolla in lite extra fibrer i maten då jag inbillar mig att det är bra för alla. :)