Tuesday, January 19, 2010

Pimpa din ljusslinga














Julen är bortplockad för den här gången men ljusslingan i hallen fick hänga kvar eftersom den inte är så julig.

Minns inte riktigt var eller när jag kom över det här tipset men om man vill göra sin ljusslinga lite personligare och färgrannare framförallt kan man ge lamporna små skärmar gjorda av knäckformar. Den nya sortens ischokladformar är snyggast tycker jag och de är också lite stadigare än de vanliga knäckformarna. Gör bara ett lite hål i mitten som du vidgar försiktigt med hjälp av en nål. Dra igenom ljusdioden och voilà - ljusen har fått en fin liten skärm som påminner om en liten utslagen blomma. Ljusdioderna ska inte bli så varma att de kan antända men du bör kanske ändå tänka på att inte lämna slingan tänd med papper på om du lämnar hemmet.

3 comments:

Jonas L said...

Med ischokladformar på ljusslingan så blev den väl inte bara personligare utan även juligare? Apropå jul och formar så fick jag bullformar med pussmunnar på av Ellen i julklapp. De gjorde succé när jag bjöd kollegorna på bullar härom veckan.

Lalolandet said...

Qute! Kn vara nått för den färgade ljusslingan om man ska ha party någon kväll ... bra tips !

Du, en fråga: Är jag bakom eller finns det ingenstans att prenumerera på bloggen? Jag skulle uppskatta en prenumerationeikon =)

Fridolin said...

Jonas: Förstår jag, kan motstå pussmunsformar! Hon har bra smak dotera :)

Lalolandet: Det är nog bara ett utslag för min okunskap på bloggerområdet. Ska kolla upp detta...