Saturday, January 16, 2010

Lins- och morotsbiffar














Lins-och morotsbiffar 10-12 st
2 dl röda linser
4 dl vatten
1 lagerblad

2 normalstora morötter
1 medelstor palsternacka
1 klyfta vitlök
2dl sojamjöl
1,5 dl riven ost
svartpeppar
salt

Rensa och skölj linserna i kallt vatten. Koka dem med vatten och lagerblad tills vattnet kokat bort. Det gör inget om de mosar sig för de ska man ändå göra sen. Ta lagerbladet ur linserna och mosa dem med en gaffel.

Skala och riv under tiden rotfrukterna och osten. Hacka löken fint. Riv vitlöken. Fräs lök, vitlök och rivna rotsaker i olja i en stekpanna till de blivit genomskinliga och lite mjuka. Rör sedan ner dem i linsmoset med sojamjölet. Tillsätt osten. Forma biffar och stek försiktigt i smör på medelvärme. Servera med potatis, lingonsylt och gräddfil. Det är också gott att äta biffarna med ris och yoghurt kryddad med spiskummin och vitlök (det gjorde vi dagen efter när resterna skulle ätas upp).

No comments: