Wednesday, March 24, 2010

Smarrig morotskaka














För två helger sedan kom vi på att vi borde använda matberederaren vi ärvt och som bara värmt hyllorna sedan den kom til lvårt hushåll. Sambon skalade och rev ett drygt kilo morötter och jag bakade både morotskaka och morotsbröd. Trots detta tog inte de rivna morötterna slut så i helgen blev det en morotskaka till. Jag älskar morotskaka. Saftig och smakrik med gott glurr på! Mumma!

Morotskaka

2 ägg
2 dl socker
1 dl olja
3 dl finrivna morötter
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vanillinsocker
Glasyr:
60 gr philadelphiaost, light
25 gr marg
2 dl florsocker
Vispa ägg och socker. Rör ner olja och morötter. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, vanillinsocker och rör ner.
Häll smeten i smord och bröad form som rymmer ca 1,5 l.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 40 min.
Låt svalna något innan den stjälps upp.
Glasyr: Blanda ost, rumsvarmt marg och florsocker till en jämn glasyr och bred över den kalla kakan.

No comments: