Wednesday, March 24, 2010
Raggmunk (utan fläsk)
I söndags rotade vi fram matberedaren igen, denna gången var det potatisarna som levde farligt. Sambon skalade och rev på löpande band och sedan gjorde vi raggmunk av det som räckte till två middagar.
Raggmunk
ca 600 g riven potatis (ca 8 st)
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk ev. lite mer
knappt 1 tsk salt
smör till stekning
Skala potatisen och riv den ( för hand elelr för maskin). Vispa ihop ägg, mjöl och lite mjölk. tillsätt salt och resten av mjölken. Rör till sist ned potatisen. Här gäller det att vara i lite snabb i vändningarna så att potatisen inte börjar oxidera och bli grå. Stek på medelhögvärme till raggmunkarna är genomstekta och fått fin färg. Om man steker många kan man varmhålla dem i ugnen under tiden. Servera med sylt och rårivna morötter.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment