Wednesday, June 23, 2010

Marias mumsiga chokladmuffins med fyllning

När jag slutade på jobbet bjöd min snälla kollega, tillika HK-lärare, Maria på de här smarriga muffinsen. Botten är en sorts kladdkaka som fyllts med en ljus chokladkräm. De är goda att äta som de är men blir extra festliga med en klick grädde och hallon, eller en kula glass. Jag bakade muffinsen själv för första gången igår när en kompis skulle komma över på fika innan hon reste bort över sommaren. Muffinsen får klart godkänt igen. De är lätta att göra men känns ändå lite lyxiga. Perfekt sommarfika!

Marias fyllda chokladmuffins
2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl

Fyllning:
1 dl vispgrädde
4 msk socker
1 dl mjölk
100 g smör
2 tsk vetemjöl
2 tsk kakao

Vispa ägg och socker pösigt.Smält smört och låt det svalna något. Tillsätt det i äggblandningen. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop. Fyll muffinsformarna med smeten och grädda i 180 grader i 15 inuter. (Muffinsen sjunker ihop när man tar ut dem ur ugnen.)

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Låt sjuda så att smeten tjocknar. Fyll i något avsvalnade muffins. Servera med vispad gräde och varma hallon!

PS: Ni kanske har lagt märke till den väldigt snygga kaffeburken som "råkade" komma med i bakgrunden...

1 comment:

Anonymous said...

Smarrigt! hur många muffins är receptet för?