
Pastasallad 4 p
ca 3-4 dl penne
200 g fetaost, men här kan man dra ned lite på osten för ett nyttigare alternativ
½ litet broccolistånd (kan uteslutas)
ca 50 g ruccola
1 näve ätklara soltorkade tomater
1 gul paprika
1 rågad matsked ajvar
1 klyfta vitlök
svartpeppar
ett tiotal basilikablad
1 näve solrosfrön
Börja med att koka upp pastavattnet. Ansa broccolin och skär den i i buketter. Dessa kan man med fördel låta koka med i pastavattnet mot slutet istället för en egen kastrull så slipper man lite disk. Skölj ruccolan och hacka den grovt. Skär paprikan i grova bitar. Grovhacka tomaterna och finhacka vitlöksklyftan. Strimla basilikan fint och skär sedan fetaosten i kuber. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Slå av pastan när den är klar och lägg i en stor skål. Klicka i ajvaren och tillsätt även vitlöken och basilikan. Rör om. Lägg sedan i övriga ingredienser, peppra, salt behövs nog inte då osten är salt redan. Blanda försiktigt. Tillsätt solrosfröna precis innan servering så behåller de sin crunch bättre.
No comments:
Post a Comment