Friday, January 25, 2008

Medelhavspaj














Receptet till den här pajen kommer från Bonniers stora kokbok och är suveränt gott. Jag älskar sardeller och här bryter sältan perfekt mot den lite tamare tonfisken. Oliverna och vitlöken ger ytterligare Provencekänsla och vill man så kan man ju sippa lite vin till också. Mums!

Medelhavspaj
150 g smör
3 dl vatten
2 msk vatten
1 röd lök
2 burkar tonfisk
1 ask sardeller, 50 g
10 st svarta oliver
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 d mjölk
2 tomater
1 dl ost
svartpeppar

Hacka ihop smör, mjöl och vatten till en jämn deg och låt vila i 30 min. Skiva rödlöken i ringar. Hacka sardellerna grovt. Tryck ut degen i formen och förgrädda pajskalet i 200 grader. Bred ut tonfisken i pajskalet, strö över vitlök och sardellhack. Täck med lökringarna. Lägg i oliverna. Vispa ihop ägg och mjölk till en smet krydda med svartpeppar.

No comments: