Thursday, August 04, 2011

Yoghurtröra med kikärtor och fetaost














Det är härligt att ha en skog av bladpersilja på balkongen. Jag missbrukar den nästan men i stort sett allt blir godare och lyxigare med lite hackad persilja i. Det är också enda gången jag har råd med Jamie- Oliver- fång (ni som sett programmen fattar nog vad jag menar) av färska örter.

Nästan allt blir också fräschare med en skvätt citronsaft på. Det går mycket citroner hos oss, särskilt på sommaren. Här har just citron och persilja fått sätta smak på guckan.

Yoghurtröra med kikärtor och fetaost
ca 2 dl avrunnen, naturell mild yoghurt (eller använd mezeyoghurt direkt)
ca 1,5 dl kikärtor, sköljda och avrunna
ca 1/2 tsk citronskal
ca 1 msk citronsaft
ca 1 msk hackad persilja
ca 100 g smulad fetaost

Börja med att låta yoghurten rinna av i någon halvtimme innan du gör röran. Tvätta citronen väl och riv ned lite skal i yoghurten. Pressa sedan i citronsaft efter smak. Hacka persiljan. Rör ned den, kikärtor och smulad fetaost. Blanda väl. Smaka av med svartpeppar. Eventuellt behövs lite mer citron.

No comments: