Saturday, August 06, 2011

Goda tillbehör














Hittade fina plommontomater på kvist i affären. Med detta recept blir de extra goda, särskilt bra trick att ta till om de är lite mesiga i smaken.

Små tomater i ugn
ca 5-6 plommontomater
ca 1 tsk farinsocker (råsocker går också bra)
några teskedar olivolja
rosmarin eller valfri örtkrydda (Varning för att överdosera rosmarin dock, kan ge en lite jordig känsla tycker jag)

Klyv tomaterna. Olja ett ugnsfast fat och lägg tomathalvorna däri. Ringla lite olja över dom också. Strö sedan lite farinsocker på varje tomat. Avsluta med lite rosmarin. Baka i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller till du tycker att de har fått lagom konsistens och färg. Jag gillar när smaken fått koncentreras riktigt ordentligt.


Marinerade kronärtsskockshjärtan
Detta är en favorit i repris och ja ghar säkert skrivit ner det här superenkla sättet att få burkade kronärtskockshjärtan att bli riktigt goda tidigare men here it goes:

1 burk kronärtskockshjärtan
ca 2 msk citronsaft
lite rivet citronskal
1/2 röd chilifrukt
ca 2 msk god olivolja
svartpeppar
flingsalt
knappt 1 tsk repad/torkad timjan

Vispa ihop olja och citronsaft i en skål. Låt kronärtskockshjärtana rinna av i en sil. Kärna under tiden ur chilin och hacka den fint. Rör ned chilin i olja och vänd ner kronärtskockshjärtana. Krydda med svartpeppar, timjan och salt.

No comments: