Tuesday, August 09, 2011

I all enkelhet

En middag behöver inte vara så himla avancerad. I lördags hade vi åtit rätt bra till lunch så på kvällen nöjde vi oss med en god sallad med päron, valnötter och parmesan med ett valnötsbröd, goda ostar och rött vin som ackompangemang. Men gud så gott det var! Extra skönt blev det ju också eftersom vi kunde sitta ute på balkongen och njuta av sommarkvällen.



Päronsallad
ca 4 rejäla nävar blandad sallad, jag blandade romansallad och ruccola mix
1 moget päron
1 salladslök
1 näve valnötter
rikligt med parmesan
olivolja
äppelcidervinäger
svartpeppar
lite flingsalt

Skölj salladen ordentligt och låt den rinna av väl. Rosta valnötterna i stekpanna och hacka dem sedan grovt. Ställ åt sidan. Lägg salladen på ett fat. Skiva salladslöken tunt och strö över salladen. Skär päronet i klyftor och fördela över salladen. Ringla över lite olivolja och äppelvidervinäger. Avsluta med att flaga rikligt med parmesanost över salladen. Jag använder potatisskalaren, då får man stora, fina flagor. Toppa med rostade, hackade valnötter.




No comments: