Thursday, August 04, 2011

Quinoasallad med grönt

Quinoa är proteinrikt och gott om du frågar mig. Igår åt vi den här salladen som den var men den kan också med fördel användas som bas till exempelvis räk- eller kräftsallad (fast då brukar jag byta ut myntan mot dill). Jag brukar också ha i lite gurka men nu hade gurkan ruttnat så den fick gå till Gud istället.

Quinoasallad ca 3 portioner
1,5 dl röd quinoa (eller vilken färg som helst men nu råkade jag ha just det)
3 dl vatten lite salt

1/2 liten röd lök
1 tomat
färsk hackad bladpersilja, efter smak
färsk hackad mynta, efter smak (går också bra med torkad i brist på sådan)
ca 1/2 pressad citron (smaka dig fram för citroner har vairerande syra och du kanske inte vill ha din sallad fullt så syrlig)
ev. lite olivolja
salt
svartpeppar

Koka quinoan enligt istruktionerna på paketet. Hakca löken fint. Tärna tomaterna och hacka örterna. Rör ihop det hela och pressa över citronen. Salta och peppra. Blanda väl. Avsluta med att röra ned lite olivolja för att binda smakerna mera.

No comments: