Tuesday, November 13, 2007

Potatisbullar med crunch














Att slippa slänga mat känns bra både i hjärtat och plånboken så idag blev det potatisbullar till lunch, gjorda på potatismoset som blev över igår. Med ett tillskott av solrosfrön och riven parmesan blir de lite mer spännande. Solrosfröna ger både crunch och får en god, rostad smak vid stekningen som passar fint till osten. Jag åt potatisbullarna med sweetchilisås men jag tror att en vitlöksstinn yoghurtsås hade varit ett ännu bättre sällskap.

Potatisbullar med solrosfrön
3 ½ dl potatismos
1 ägg
1 äggula
1 dl riven parmesan
1 dl solrosfrön
salt
svartpeppar
lite cayennepeppar
smör och olja till stekning

Rör ned ägg, äggula, ost och solrosfrön i moset. Krydda. Det blir en ganska lös smet(fast det beror förstås också på hur stabbigt ditt mos är från början). Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Klicka ut smeten direkt i pannan - en rågad matsked blir lagom till en bulle - och släta ut den lite med skeden. Stek på medelhögvärme ett par minuter och vänd. Bullarna kan vara lite knepiga att få att hålla ihop men om man bara låter dem få ordentligt med stekyta så ska det inte vara något större problem att vända dem.

No comments: