Sunday, August 29, 2010

Ugnsbakta palsternackor med sardeller














Hittade det här receptet på nätet förra helgen när vi skulle laga middag. Det låter skumt men det blev jättegott.

Ugnsbakta palsternackor med sardeller

6 palsternackor
1 msk olivolja
6 sardellfiléer
0,5 tsk rivet citronskal
citronsaft
timjan
50 g ruccola
svartpeppar
salt

Skala palsternackorna. Skär dem i klyftorna. Lägg i en ugnsfast form. Skär sardellerna i små bitarna och strö över. Riv citronskalet över palsternacksbitarna och ringla över olja. Salta och peppra. Baka i ugnen i 175 grader i 20 minuter. Skölj ruccola och låt den rinna av. Blanda salladen med palsternackorna på ett fat. Servera direkt.

Rödbetor med fetaost
6 rödbetor
100 g fetaost
citronsaft
svartpeppar
flingsalt
ev. timjan

Koka rödbetorna mjuka. Det tar ca 45-50 minuter. Gnugga av skalet. Tärna rödbetorna och lägg i en skål. Smula ned fetaosten. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft. Krydda och smaka av med salt och peppar. Hacka eventuellt också timjan och strö över.

No comments: