
Hittade det här receptet på nätet förra helgen när vi skulle laga middag. Det låter skumt men det blev jättegott.
Ugnsbakta palsternackor med sardeller
6 palsternackor
1 msk olivolja
6 sardellfiléer
0,5 tsk rivet citronskal
citronsaft
timjan
50 g ruccola
svartpeppar
salt
Skala palsternackorna. Skär dem i klyftorna. Lägg i en ugnsfast form. Skär sardellerna i små bitarna och strö över. Riv citronskalet över palsternacksbitarna och ringla över olja. Salta och peppra. Baka i ugnen i 175 grader i 20 minuter. Skölj ruccola och låt den rinna av. Blanda salladen med palsternackorna på ett fat. Servera direkt.
Rödbetor med fetaost
6 rödbetor
100 g fetaost
citronsaft
svartpeppar
flingsalt
ev. timjan
Koka rödbetorna mjuka. Det tar ca 45-50 minuter. Gnugga av skalet. Tärna rödbetorna och lägg i en skål. Smula ned fetaosten. Ringla över olivolja och pressa över citronsaft. Krydda och smaka av med salt och peppar. Hacka eventuellt också timjan och strö över.
No comments:
Post a Comment