Friday, February 29, 2008

Matiga mackor














Jag var alldeles för trött för att laga mat häromdagen när jag hade jobbat natt. Matiga smörgåsar blev lösningen och om man fuskar lite och köper några färdiga röror behöver man inte lägga ned så mycket jobb. Ännu godare (och förmodligen lite mindre fett) blir det om man gör sin egen skagenröra men vem orkar vänta på räkor som ska tina när man är trött och hungrig? Till ett par matiga mackor till 2-3 personer behövs detta:

någon typ av mörk toast
sköljda blad av isbergsallad
tunt skivad tomat

Fyllning 1 -Skagenröra & ägg
skagenröra, gärna hemgjord
hårdkokta ägg i skivor

Fyllning 2- Hamburgerkött och pepparrotscrème
100 g färskost
drygt 1 msk pepparrot från tub- Här beror förstås pepparrotsmängden på hur framträdande man vill att pepparroten ska vara. Vill man att den mest ska anas så kan man minska på den men gillar man att den biter till ordentligt på tungan så ös på ännu mer!

Jag gjorde dubbla mackor som jag klöv på snedden, lite som snittar, för att de såg lite roligare ut så men kom på att de här hambugerköttssmörgåsarna skulle passa bra på ett afternoon tea party...om man nu skulle ge sig till att ha ett sådant någon gång alltså.

No comments: