Friday, February 29, 2008

Zucchinisallad med halloumiost














Nu har det varit tunnsått med inlägg på bloggen igen. Detta beror på att jag tillbringat så gott som all min tid på jobbet de två senaste veckorna. Visserligen lagar jag mat även där men det blir liksom inte så inspirerande att skriva om skonkost och finfördelad spaghetti och köttfärssås. Här följer dock ett ett vegetariskt recept på en lättare lunch som går snabbt att slänga ihop sådär innan man sticker till jobbet. Komplettera med ett gott bröd så håller du dig mätt lite längre.

Zuchinisallad med halloumiost
½ zucchini
½ stor röd lök
½ röd paprika
olivolja
vinäger
svartpeppar
flingsalt

½ pkt halloumi, eller så mycket du orkar äta
olivolja

Skär zucchinin på hälften och skiva den sedan tunt. Strimla löken fint. Skär paprika i munsbitar.Ringla över olja och lite vinäger (efter smak). Dra ett par varv med pepparkvarnen över det hela och strö över lite flingsalt. Blanda väl. Skiva halloumin i 5 mm tjocka skivor och stek den i rikligt med olivolja till den har blivit gyllenbrun. Låt osten rinna av lite på ett husållspapper innan du serverar.

No comments: