Monday, February 11, 2008

Spaghetti med grönpepparsås och lövbiff















spaghetti för 2 personer
ca 250g lövbiff
2 vitlöksklyftor
4 stora champinjoner
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk grönpeppar
1 msk köttbuljong
lite soja
svartpeppar
salt
olja
smör
mjöl till redning
Sätt på pastavattnet när du börjar tillredningen så är det lätt att tajma sås och pasta.Strimla biffen. Skala och hacka fint. Ansa champinjonerna och skiva dem. Mortla grönpepparkornen. Bryn köttstrimlorna i smör och olja. Låt vitlöken fräsa med en stund och slå på grädden och rör i buljongen och grönpepparen. Tillsätt champinjonskivorna och låt det puttra. Blanda någon matsked mjöl med en matsked vätska och blanda ned redningen i såsen och koka ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar och ge såsen lite färg av soja.

No comments: