
Bön- och fläskfärswok
Ingredienser 3-4 p
ca 300 g fläskfärs
1 burk svarta bönor
5 salladslökar
2 stora klyftor vitlök
ca 4-5 cm färsk ingefära
1-2 röda chilifrukter (beroende på styrka)
3 msk farinsocker
3 msk ostronsås
1-2 msk fisksås
2 msk risvinäger
1-2 msk kinesisk soja
2,5 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
2 msk neutral olja
1 msk sesamolja
1 msk maizenastärkelse
en skvätt vatten
Skala ingefäran och vitlöksklyftorna. Hacka dem sedan. Kärna ur chilin och hacka även denna fint. Smaka på en liten bit chili så att du vet hur stark den är och anpassa mängden därefter. Skär salladslökarna på snedden. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen i det. Värm oljan och sesamoljan i en wokpanna. Tillsätt vitlöken, ingefäran och chilin. Lägg sedan i fläskfärsen och farinsockret och låt det hela fräsa en stund innan du tillsätter ostronsås, fisksås, risvinäger och soja. Lägg i salladslöken och woka alltsammans en stund innan du slår över buljongen. Medan detta kokar upp förbereder du en maizenaredning av majsstärkelse och vatten. Rör ned redningen i grytan och låt den puttra en stund till såsen har fått en simmig konsistens. Dekorera med några ringar chilifrukt och servera med ett gott ris.
PS. Jag ber om ursäkt för den dåliga fotokvaliteten men min kamera har uppfört sig underlgiare än någonsin de senaste dagarna...
No comments:
Post a Comment