Saturday, September 22, 2007

Fusilli med sås av chorizo och färska tomater

Ingredienser 4 p
4 dl fusilli
4 chorizokorvar
3 tomater
1-2 klyftor vitlök
1 liten gul lök
ett tiotal blad färsk basilika
en näve svarta oliver, skurna i skivor
svartpeppar
havssalt
olivolja
socker
Börja med att tärna tomaterna. Hacka sedan löken och vitlöken. Om du har en effektiv matberedare så kan du hoppa över det här momentet men eftersom jag är hänvisad till en stavmixer så underlättar förarbetet själva mixningen av alla ingredienser betydligt. Lägg sedan allt hacket, lite salt, svartpeppar och basilikabladen i en bunke och mixa detta slätt. Sätt på pastavattnet och skiva chorizon. Stek chorizoskivorna i rikligt med olja och slå på tomatsåsen när korven har fått lite färg. Rör om väl och låt allt koka ihop sig medan pastaskruvarna kokar klart. Skiva oliverna och låt dem puttra med mot slutet. Smaka av såsen med salt, peppar och ev. lite socker. Slå av pastan och blanda ned denna i såsen. Dekorera med några blad basilika och servera pastan rykande het med riven parmesan till.

No comments: