Wednesday, September 05, 2007

Köttfärssås med rotfrukter

Tyvärr blir det inget foto på gårdagens middag. Vi var alldeles för hungriga för att hålla på med sånt trams. Förresten blev den försvinnande god eller som man brukar säga -"hungern är den bästa kryddan"...Detta är i alla fall ett bra sätt att trolla in lite mer fibrer i maten och en bra vardagköttfärssås.
c:a 200 g nötfärs
1 gul lök
2 små morötter
1 medelstor palsternacka
2 klyftor vitlök
2-3 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 brk krossade tomater
ca 2 dl vatten
1 nypa socker
1-2 tsk basilika
1-2 tsk oregano
svartpeppar
salt
knappt 1 msk olivolja

Börja med att skala och riva morötterna och palsternackan. Hacka löken och vitlöken. Fräs löken genomskinlig i lite olja. Låt därefter färsen fräsa med till den fått lite färg. Lägg sedan i de rivna grönsakerna och låt dem bli något mjuka innan du tillsätter tomatpurén, buljongtärningen, vitlöken och örtkryddorna. Slå på tomatkrosset och späd sedan med ungefär lika stor mängd vatten. Låt såsen puttra i åtminstone 20 minuter så hinner smakerna utvecklas ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med spaghetti och toppa gärna med lite parmesan.

No comments: