Wednesday, October 29, 2008

Pizzadilla














Denna rätt kan nog ses som något mittemellan en pizza och en quesadilla -en pizzadilla kort sagt. Snabbt går det att göra och gott är det, men kanske inte så nyttigt förstås...Vill man inte äta upp allt själv (fast det vill man oftast) så kan man också servera det här som snittar. Skär bara upp pizzadillorna i mindre bitar då och låt gästerna förse sig.

Pizzadilla
Detta behövs 4 pizzadillior:
8 tortillabröd av den mindre storleken
ca 2 dl riven ost
ca 50 g ruccola sallad
50 g kokt skinka
ett tiotal champinjoner

Tomatsås:
2 tomater
1 klyfta vitlök
ett tiotal basilikablad
1-2 msk olivolja
svartpeppar
flingsalt
Topping:
olivolja
flingsalt
svartpeppar

Börja med toamtsåsen. Hacka tomaterna grovt. Hacka även vitlöken och strimla basilikan lätt. Mixa sedan samman tomaterna, vitlöken, basilikan olivolja och salt och peppar med hjälp av en stavmixer. Strimla skinkan och skiva champinjonerna. Skölj ruccolan och låt den rinna av ordentligt. Skär ruccolan i mindre bitar.

Lägg ut tortillabröden på ett bakplåtspapper (två brukar få plats). Bred ut tomatsås över dem. Bottna med riven ost. Strö över skinka och champinjoner. Bred ytterligare två tortillabröd med tomatsås. Lägg dessa på de fyllda tortillorna som lock. Pensla locken med olivolja och strö över lite flingsalt, mal över ltie svartpeppar och grädda dem i ugnen i ca 10 minuter på 225 grader till bröden fått lite färg.

No comments: