Thursday, October 04, 2007

Fajitas

Resterna från söndagssteken blev till fajitas häromkvällen. Ett gott och praktiskt sätt att slippa slänga mat. Om man inte har överbliven söndagsstek kan man ju alltid utgå från en bit icke-tillagat nötkött.

Fajitas av biff, 3p
ca 300g nötkött
1 stor röd lök
1 röd paprika
1 grön paprika
1 röd chilipeppar
1 msk tomatpuré
1 msk ketchup
1 msk spiskummin
1 klyfta vitlök
en aning soja
socker
salt
peppar
2 dl vatten
maizenaredning
olja

Strimla paprikan och nötköttet. Skär löken i tunna båtar. Hacka vitlöken och chilin. börja med att fräs köttet i spiskumminen. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och ketchup. När detta fräst ihop tillsätter du vattnet och låter det hela puttra ett tag. Red av med maizenaredning och smaka av med socker, salt och peppar. Tillsätt gärna lite soja för färgens skull. Servera blandningen med mjuka tortillabröd, majs och en god guacamole, salsa och crème fraiche.

Guacamole à la Fridolin
1 avocado
2 klyftor vitlök (beror på smak och storlek förstås)
saften av en fjärdedels citron eller efter smak
en gnutta cayennepeppar
svartpeppar efter behag
salt efter behag

Mosa avokadon med en gaffel. Pressa i vitlöken, citronsaften och blanda väl. Krydda med lite cayennepeppar, salt och vanlig svartpeppar. Ät och njut!

No comments: