Wednesday, May 22, 2013

Pyrets sovplats















Den första tiden planerar vi att ha vagga till Pyret. Den här fina köpte mamma på second hand och hon har också sytt det fina pippiöverdraget till madrassen. Men sen har man ju läst att små barn gillar att sova intill sina föräldrar och det känns väl rätt självklart på ett sätt med tanke på att de faktiskt sovit i 9 månader inuti en.

Vi letade och läste på nätet. Vi tittade på specialmadrasser som skulle vara formade som en livmoder och låta barnet kunna se sig omkring på ett naturligt vis när det låg på rygg och den runda formen skulle förhindra platt huvud. Det lät ju fint men det facila priset 1700 kr fick oss att komma på andra tankar.

Istället började vi titta på babynest av olika slag. Även de var ganska dyra från 800 kr och uppåt och dessutom ganska intetsägande i beige, ljusblå och rosa. Därför blev vi desto gladare när vi hittade en tjej på internet som sydde babynest på beställning för ca 600 kr inklusive frakten. Det tog ett tag att få leveransen och jag började nästan bli lite sur och orolig över att vi hade blivit blåsta på pengarna eftersom vi hade förskottsbetalat men så i förra veckan damp nestet ned.


2 comments:

Metronyx said...

Min lilla brorsdotter, som faktiskt heter Pyret Melina, hade just en/ett (vad säger man?)babynest som hennes mamma och mormor sydde tillsammans. Supersmart och det är verkligen en omhuldande sak till en baby. De är ju dyra, så de i och med den första gick bra att göra så var det lätt att sy fler allteftersom Mellie växte. Fördelen med det är ju att man kan välja tyg själv.

Fridolin said...

Jag var väldigt sugen på att sy ett själv men orkade inte och hade inte riktigt tid men det hade varit kul.