Wednesday, May 01, 2013

Förberedelser pågår

Det här med att vänta barn har ju öppnat ögonen på en på mer än ett sätt. Förutom att det är  helt ofattbart och snudd på magiskt att det bor en liten inne (nåja inte så liten längre) i mig så har jag fått klart för mig att det är lite av ett halvtidsjobb det här med att förbereda för bebisens ankomst.

Ser man till vårt boende och så hade mycket kunnat vara bättre. Till exempel så är ju bristen på förvaring ett problem. Det är ju inte svårt att få plats med  en liten bebis i en tvåa men alla babyprylar tar ju sjukt med plats! Särskilt om man bor på 58 kvadrat och använder det sk. förrrådet i lägenheten som ett litet arbetsrum...

Just nu står allt i vardagsrummet i en vagga som börjar bli överfull. Väldigt stylish. Vaggan ska ju sedan få flytta in i sovrummet men även där har vi lite problem, lyxproblem förvisso men ändå. Vi har ju ingen riktig sänggavel utan har, sedan vi flyttade in här, haft ett tyg upphängt bakom sängen för att ge lite färg åt rummet och skydda väggen. Nu kommer vi dock behöva möblera om lite och skjuta på sängen vilket innebär att tyget kommer att hamna fel om vi inte ska ge oss till att flytta upphänget. Eftersom vi har gipsväggar i hela lägenheten så vi vill ogärna borra mer i dem så då tänkte jag att vi skulle kunna skaffa en vanlig huvudgavel istället, gärna med förvaring. Tyvärr är många sänggavlar skitdyra alternativt måste de monteras fast med skruv i väggen så än har vi ingen riktigt bra lösning men jag skulle ju tycka att en sänggavel med hyllor vore toppen när man kanske  behöver nappar, nappflaskor och annat lättillgängligt vid sängen.

Sen är det ju alla beslut kring vad babyn och vi behöver och inte. Vi är verkligen i sista minuten med vagnen som ännu inte är inköpt så den har också varit en källa till stor vånda. Vi bor som sagt litet men vi har även en liten bil, vilket innebär att vi inte kan välja vilken vagn som helst. För ett par helger sedan var vi till Barnens hus och tittade på just vagnar. Samtliga var för stora för vår bil, t.o.m. kompaktvarianten från Brio var svår att få in. Dessutom var det ca 1, 5 månads leveranstid på en sprillans nu vagn. Därmed har Blocket blivit vår bästa vän de senaste veckorna. Nu håller vi bara tummarna att vagnen kommer till oss innan bäbis.

Nu är det mest den sista bäddinredningen, babykläderna, apoteksprylarna och BB-väskan som ska fixas. Min äldsta syster fick barn i  januari så vi har fått ärva massa fina babykläder, badbalja med mera och en snäll kollega har skänkt oss ett babyskydd. Sen har snälla mamma varit och handlat en hel del också vet jag men det är lätt att gå vilse i  babyprylsdjungeln. Det är svårt att veta med första barnet vad som behövs och inte och det slår ju handlarna onekligen mynt av. En filt för ca 500 kr  eller en madrass för 1700 spänn är inget konstigt i babyhandeln. Och inte är det svårt att förleda blivande mammor och pappor heller. Babykläder är ju t.ex. väldigt söta. nedan ser ni vad vi själva har köpt för kläder hittills.




4 comments:

cruella said...

Man behöver nästan ingenting. Och det man behöver kan man köpa när behovet uppstår. Det är liksom ingen belägring. Lycka till. (Jag kan vara kaxig, för bifigurer första barnet utomlands och allt som avskaffades skulle ju liksom fraktas hem sen eller skänkas bort. Ocu så bodde vi litet och hade ont om pengar. Bilbarnstol, barnvagn, bärsele och barnsäng - den hade jag tyckt var onödig idag. De behöver värme, mat och kärlek, de små, och det köper man ju inte för pengar. Att handla och utrusta handlar nog mer om mental förberedelse än verkliga behov, så få inte panik ens över en utebliven barnvagn. Bär i sjal eller sele första tiden, det är snart sommar. Lycka till.

cruella said...

suck för autocorrect! bifigurer - vi fick, avskaffades - anskaffades

Metronyx said...

Whoa, man vet att man har tappat tidsspannet när man går in på en blogg "man nyss besökte" och snabbt inser att det inte var så sabla nyss. Men gratulerar Fridolin. Du har fixat mer pyssel inför framtiden ser jag
: ) Vad kul. Åh nu kommer år av pepparkakshus, barnpyssel, baka med barn snart förgylla din tillvaro! (PS Sov så mycket du kan nu...för sen kommer du säga till dig själv "varför sov jag inte när jag kunde?")

Fridolin said...

Cruella: Ja många saker de försöker sälja på en är nog helt onödiga och som du säger det som verkligen räknas går inte att köpa för pengar men det är kul att boa också.

Metronyx: Japp nu har vi lite att fixa med ett tag framöver. :)