Friday, January 04, 2013

Churrasco Italiano















Det blev lite entrecôte över från nyår så då passade jag på att göra riktigt matiga och smaskiga mackor på köttresterna (och lite andra nya ingredienser förstås). Jag köpte bake off ciabattabröd och värmde i ugnen och ställde in de tjocka och ratade skivorna av entrecôten i ugnen för att värma på dem lite också.

Till tre rejäla mackor behöver du:

entrecôte eller annat biffkött
lite flingsalt

Guacamole
2 avocados
1 vitlöksklyfta
citronsaft
lite torkad chili (efter smak)

ett par matskedar majonnäs
ett par salladsblad
2 tomater

Börja med att värma bröden och köttet. Mosa under tiden ihop guacamolen. Skär bröden i två bitar. Strimla det varma köttet. Bred på rikligt med majonnäs på brödet, lägg på ett salladsblad och lägg kött ovanpå. Strö över lite flingsalt och toppa sedan med ett par rejäla skedar avokadogucka. Avsluta med ett par skivor tomat. Lägg på brödets ovansida och hugg in!

No comments: