Sunday, January 09, 2011
Dal Palak
Kommer ni ihåg den där kryddiga tomatsoppan med vörtkrutonger som jag bloggade om? Det här receptet är baserat på resterna av den (jag frös in det som blev över). Med lite kryddtillägg, linser och speant blir det en delikat gryta, min variant på Dal Palak. Har man färdigkokta linser så går det på ett litet kick.
Dal Palak
ca 3 dl av den kryddiga tomatsoppan (se recept nedan)
ca 3 msk olja
6 st curryblad
ca 1/2 tsk bruna senapsfrön
ca 1/2 tsk kalonjifrön (aka lökfrö/nigella)
5 gröna kardemummakapslar
en liten bit kanel
ca 1 dl kokos
ca 150 g spenat (färsk eller frusen)
en klyfta vitlök
ca 2 dl linser (jag använde gula split peas)
en näve sultanrussin (kan uteslutas)
Fräs kryddorna (ej kanel och kardemumma)i oljan tills de poppar. Slå blandningen i tomatsåsen. Rör ned kokos, kardemumma oh kanel. Fräs spenaten i lite fett så att vätskan försvinner. Rör ned i såsen. Rör ned linserna. Låt det hela bli varmt. Servera med basmatiris och gärna någon typ av bröd till. (I brist på naan tog vi tortillabröd som vi hade kvar.)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment