Jag hade helt glömt att vi lagade den här grytan förra helgen men hittade bilden på minneskortet när jag skulle ladda upp surdegen. Jag har tidigare mest bara lagat kyckling och bröd i lergrytan men hade tidigare hittat recept på Boeuf bourguignon i lergryta så jag tänkte att vi skulle prova. Självklart gick det ju inte med att hitta recepten igen trots all sköns googlande men jag höftade lite och det blev gott. Köttet blir väldigt mört. Dock vågade jag inte lägga i alla grönsaker från början eftersom de nog skulle bli för mjuka då och det var nog ett korrekt antagande.
Boeuf Bourguignon
ca 500 g högrev
ca 3 dl rött vin
ca 2 dl vatten
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
timjan efter smak
svartpeppar efter smak
salt
1 buljongtärning
1 stor morot
Efter en timme:
3 schalottenlökar
1 morot
1 pkt bacon (eller ännu hellre rökt sidfläsk)
10-15 champinjoner i bitar (eller hela om de är små)
1 msk mjöl
Börja med at tlägga grytan i vatten i en timme ca. Skär köttet i bitar och lägg det i grytan varvat med hela skalade lökar och stora bitar av en skalad morot. Slå på vinet och vattnet. Smula ned buljongtärningen. Strö över timjan. slat och peppar. Sätt på locket och sätt in grytan
i kall ugn. Ställ ugnen på 200 grader. Låt det hela tillagas i ca en timme. fräs bacon, som skuritsi bitar, med champinjoner och hela schalottenlökar. Strö över ltie mjöl när det hrlea har fått färg. Ta av locket och rör ned detta i grytan. Låt tillaga ytterligare en timma. Servera grytan med kokt potatis eller ris.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Börjar nästan ångra att jag gav bort den där grytan när jag ser alla dina goda rätter och hur mycket du använder den. Kram/M
Fin bild!!!
Ser himla gott ut.
Post a Comment