Monday, January 03, 2011
Bulgur med lammstek och frukt
Lammsteken som blev över från nyår fick nya smakkamrater igår i form av tomatkoktbulgur, ruccola, russin, granatäpple och pecannötter. Det blev jättegott!
2 dl bulgur
1 tsk lantbuljong
1 msk tomatpuré
rester av lammstek
ca 15 cm purjolök
1 liten vitlöksklyfta
spiskummin
curry
chilipulver
salt
svartpeppar
olja
en näve sultanrussin
ett halvt granatäpple
ca 50 g ruccola
en näve pecannötter, rosta dem gärna (valnötter hade nog funkat ännu bättre)
Koka upp bulgur med buljong och tomatpuré. Koka i övrigt enligt anvisningarna på paketet. Skölj och strimla purjon. Strimla köttet och stek det tillsammans med purjolöken i lite olja. Krydda med spiskummin, curry, chilipulver. Kryddmängd efter smak. Slå upp den kokta bulguren i ett stort serveringsfat. Rör ner det stekta köttet och löken och rör om. Rör även ned russin och granatäppelkärnor. Pressa över saften. Rör ned ruccola och toppa slutligen med nötter. Servera genast!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment