Saturday, August 02, 2008

Räksallad med avokado














Den här salladen kom till en lördagkväll när jag hade jobbat och var trött men ändå ville fira att det var helg men något smaskigt. Jag plockade ihop en sallad av vad jag hade hemma och det blev så gott att vi faktiskt har lagat den igen.

Räksallad 3-4 personer
500g räkor med skal (det blir godast men tänk på att börja tina dem i tid)
2 dl risoni
ett par nävar ruccolasallad
2 tomater eller ett tiotal coktailtomater
2 avocados
1 färsk röd lök
juice från en halv citron
hackad dill, kan uteslutas
svartpeppar
flingsalt
ca 2 msk olivolja
Tina räkorna i förväg och börja sedan med att skala dessa. Koka risonin. Detta tar c:a 7 minuter. Skölj ruccolan noga. Tärna tomaterna eller halvera coktailtomaterna. Klyv, kärna ur och tärna avocadon. Skiva löken tunt. Slå av risonin och blanda den med grönsakerna och räkorna. Pressa över citrondsaft, ringla över olivolja och smula över flingsalt. Dra några varv med pepparkvarnen över salladen och blanda alltsammans väl. Avnjut gärna med ett glas vitt vin till.

No comments: