Friday, August 29, 2008

Pastaskruvar med fluffig broccolicrème














Den här rätten kom till under matlagningskrisen. Jag ville bara göra något som gick fort och som helst tog vara på det vi trots allt hade i kylen, i detta fallet ett stånd broccoli. Detta är verkligen barnsligt enkelt och är faktiskt mycket godare än vad det låter. Jag tror att det skulle blivit ännu bättre om mängden broccoli hade utökats något.

Pastaskruvar med broccolicrème
1 stånd broccoli
1½ dl crème fraiche fet eller lätt spelar ingen roll
svartpeppar
salt
pastaskruvar tillräckligt för 3 personer
Till servering:
riven parmesanost
1 näve valnötter

Koka upp pastavattnet.Ansa broccolin och skär den liksom rotstocken i bitar. Rotbitarna bör då vara mindre eftersom de kokar långsammare. Koka sedan alltsammans i välsaltat vatten till broccolin är mjuk. Koka under tiden också pastan.Medan broccoli och pasta kokar, hackar du valnötterna och rotsar i torrpanna till de blir gyllenbruna och doftar en aning. Töm upp i en skål. Slå sedan av broccolin och mixa den direkt ned i grytan med en mixerstav. Tillsätt crème fraichen och krydda med salt och peppar. Slå av pastan och blanda med broccoli crèmen. Klart att servera. Riv över rikligt med parmesan och toppa med valnötterna. Ett gott bröd och en god sallad blir fint till.

No comments: