Sunday, March 03, 2013

Lyxig helgfrukost

Mina föräldrar kom på besök i helgen. I vanliga fall drar vi ner till deras hotell och käkar hotellfrukost med dem men den här gången byggdes hotellets matsal om och min syrra är ju numera också bofast i stan så det kändes naturligare att bjuda hem alla till oss.

Man vill ju inte göra någon besviken som är inställd på hotellfrukost så vi fixade amerikanska pannkakor med smarriga pålägg: hallon och blåbär, nutella, hackade nötter, kiwiskivor, jordgubbsylt och maple syrup. Vi stekte också upp lite bacon, bjöd på hembakt bröd, skinka, ost och hemgjord lemon curd som jag vispade ihop på morgonen. Ingen frukost för de som skyr kolhydrater och fett men vi blev mätta och glada. 

Hemgjord Lemon Curd
3 vältvättade citroner
3 dl socker
3 ägg
125 g smör

Börja med att tärna smöret och ställ det åt sidan så länge. Skrubba citronerna i varmvatten. Riv skalet av en av dem och lägg i en kastrull. Pressa saften av samtliga citroner och töm i kastrullen tillsammans med socker och ägg. Rör samman och låt det hela sjuda under konstant omrörning tills smeten tjocknat men se upp. Det får inte börja koka - då skär sig smeten. När smeten har tjocknat är det dags att röra ned smöret. Rör i lite i taget och rör tills det smält ned och blandat sig väl med citronkrämen. Klart! Nu är det bara att ställa curden att svalna och sedan kan du breda den på macka, scones eller använda den i bakverk. Yum!

No comments: