Saturday, March 16, 2013

En väldigt god räkrulle



Vissa dagar orkar man inte med något stort köksståhej för att få äta en god middag.Då passar en sån här rulle bra tycker jag. Tortillabröd är något av en stapelvara här. Fast vi använder dem väldigt sällan till just tortillas men vi gör rullar med olika fyllning, gör quesadillas eller bakar fuskpizza på dem. Användbara bröd helt enkelt. Tyvärr är de väl näringsmässigt inte de bästa bröd man kan äta då jag tror de innehåller rätt mycket palmolja och skum-nummer men i gengäld håller ju bröden länge...

Räkrulle
ca 500 g räkor med skal
krispsallad
tomat
 rödlök
avocado
 kokta ägg

Typ kebabsås
3 rejäla matskedar majonnäs
ca 1 dl kvarg (eller gräddfil om du har)
1 liten sked chilisås (Heinz)
ca 1 tsk italiensk salladskrydda
1 vitlöksklyfta
 ev. peppar och salt

Börja med att koka äggen och skala räkorna. Skär tomaterna och avocadon i skivor eller bitar. Skiva löken tunt. Rör ihop såsen. Skala äggen och klyfta dem. Lägg ihop en egen rulle av alla ingredienser -smaklig måltid!


No comments: