Saturday, September 11, 2010

Höst

Jag gjorde ett ryck förra helgen. Hur ogärna jag velat inse det så har hösten kommit krypande runt knuten med sina kyliga vindar och gulnande löv. Balkongen började se ut som platsen gud glömde så jag gjorde ett röjande och plockade bort döende krasseplantor vars prunkande blomklasar hade bytts ut mot feta, svarta bladlöss.

I ärlighetens namn är det projektet ännu inte riktigt avslutat eftersom de stora soppåsarna med växtdelar fortfarande står på balkongen i väntan på att innehållet ska släpas bort. Jag är nämligen lite osäker på om man får lägga sånt här i grovsoporna. Det finns någon form av komposthög i området men där hyresvärden lägger sitt klippta gräs och så vidare och där har jag tidigare lagt förbrukade växter men jag har inte haft så mycket växter tidigare. Jag känner mig lite som en tjuv om jag går och tömmer ut innehållet där, samtoidigt känns ju det vettigare än att stoppa in förtvinade pelargoner i soprummet. Nåja, jag ska ta tag i saken. Imorgon. Eller någon annan dag när andan faller på.

Hursomhelst var jag igång med höstövergången så av bara farten ryckte jag också ned köksgardinerna och satte igång att putsa fönstren och byta till mina rotfruktsgardiner. Fönstertvätten gjorde mig dock tvärförbannad. Idioterna som förstörde halva min balkongsommar genom att hela tiden stå uppflugna utanför mitt fönster hade inte bara målat om taket de hade lyckats sprida prickar av färg över HELA köksfönstren. De fläckar jag trodde berodde på dåligt tvättade fönsterrutor var i själva verket små svarta färgpickar. Hur sur blir man inte av det? Det blir väl till att tvätta hela fönstren med lacknafta eller nåt'. Just då orkade jag bara inte. Vi äger nog ingen lacknafta tror jag. Men jag gillar mina gardiner skarpt! Tyget köpte jag på Åhléns förra hösten. Föll direkt för det femtiotalsaktiga mönstret och de matchar ju Kulinaraporslinet jag fått av mor och far.
Före


















Efter

4 comments:

Jul i Laloland said...

VILKA FANTASTISKA GARDINER!!!

Älskar dem. Jättefina. Hyllan bakom bordet är också mucho fin. Ni verkar ha ett stort, ljust härligt kök. I LIKE IT. Surt med fläckarna på fönstret...nu fick jag lite ångest för att våra fönster inte tvättats sedan vi flyttade in i december.... =/

Fridolin said...

Tack! Jag gillar önstret jättemycket också! :) Ljuset var nog förresten det som avgjorde saken när vi var och tittade påägenheten.

Äh, ångest är överskattat. Jag vet inte när jag öppnade de där fönstren och rengjorde dem innan den här omgången. Jag tror att jag fuskadt och tvättat bara insidan tidigare.

Jul i Laloland said...

Åh, skönt...då släpper jag det. Jag är nämligen så sjuuuukt stressad så det finns inte. Ja, du är ju lärare och fattar förmodligen galoppen. Nu är det alltså söndag morgon, klockan är 07.29 och jag ska sätta mig och jobba..kul i jul.
Att ha "mina" ämnen är lungt, där kan jag luta mig tillbaka lite även om jag är en vän av planering. Men att ha ämnen jag inte behärskar...som svenska för invandrare...där kommer stressen, pressen och nervot in. Men men, skam den som ger sig brukar man ju säga.
Nu; kaffe, jobb och sedan kanske kanske skördemarknad i Gamla Linköping - jag hoppas jag hinner. Over and out!

Fridolin said...

Jag förstår precis. Också jag är på en ny arbetsplats därman jobbar mycket med projekt och med datorer som jag inte känner mig så haj på. Det är otroligt stressande att förväntas göra saker man inte riktigt kan/satt sig in i.Det är ju lisskom svårt att planera om man inte har riktningen klar för sig själv. För min del är det projektarbetet som stressar. Projektets utformning bestämdes av en andra lärare på skolan (jag fick lämna synpunkter men det hände inte så mycket mer sen) men jag känner att projektet inte riktigt tränar de mål jag anser att eleverna har behov av. Det stressar mig grymt. Särksilt som de kommer ha NP nästa termin.