Äppelpaj med mandelmassa
125 g smör
3,5 dl mjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
4 st äpplen
250 g mandelmassa
3 ägg
1 dl mjölk
(2 tsk kanel)
2+ 1 msk farinsocker
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman degen. Kavla ut och klä en pajform med degen. Ställ svalt i ca 20 minuter. Kärna ur, skala och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och 2 tsk socker. Riv mandelmassan grovt. Vispa ihop med ägg och mjölk. Slå blandningen i pajskalet. Tryck ned äppelklyftorna i smeten. strö över resterande farinsocker. Grädda i 30 minuter. Servera med marsansås eller en klick grädde. Kakan är godast när den svalnat, tyckte jag. Den kändes lite "puddingaktig" när den fortfarande var varm.
No comments:
Post a Comment