Friday, July 03, 2009

Semester
















Ovan: 1 och 2. Bilder från min och mammas glasspaus i en blommandetäppa på Söders höjder.

3. Le Pain Français på Västra Hamngatan i Göteborg. Rekommenderas varmt till alla frankofiler då kafét uppnår "Franska bageriförbundets krav" enligt hemsidan. Här kan man äta fransk frukost eller bara ta en café au lait. Lite oroväckande dock att personalen kallar café au laiten för latte sinsemellan och att den sedan kommer ut med skum på ytan men okej då. Kaffet var gott men en café au lait är inte samma sak som en caffe latte!

4. Senare samma dag gick vi till saluhallen och köpte grillad kyckling och fantastiska gröna oliver fyllda med vitlök. Vi packade ner detta, en baguette och en flaska vin och tog med oss det till Slottskogen där vi picknickade i gräset bland sommarglada göteborgare. Sällskapet bredvid oss verkade ha intressanta matvanor. De grillade sin picknickfilt...

5. Sista bilden visar en Medelhavssallad,vilken intogs till lunch på det förträffliga Mariestadskafét Mummas innegård. Om det inte redan är det har nog Mumma utsikter att bli Mariestads bästa kafé men snälla byt ut de fula öltält-på-festival-bänkarna på uteserveringen mot lite snygga utemöbler. Tänk vilken Provencekänsla det skulle bli med lite snirkliga gjutjärnsstolar och lavendelkrukor! Fast då kanske det blir lite trångt på allsångskvällarna förstås.

No comments: