
Frasiga sardiner
1 burk sardiner i olja
1 vitlöksklyfta
1 rågad tsk tomatpuré
svartpeppar
flingsalt
ca 2-3 msk olivolja
Öppna sardinburken och slå av oljan (som tyvärr oftast inte är av någon vidare kvalitet). Skala och skiva vitlöksklyftan tunt. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i sardinerna. Stek någon minut innan du tillsätter vitlök och tomatpuré. Rör om i pannan så att vitlöken/purén fördelas över sardinerna. Stek ytterligare några minuter. Dra några varv med pepparkvarnen över det hela och smula över lite flingsalt.
Liten avocadosallad
1 avocado
några blad kruksallad
knappt 1 msk citronsaft
1 msk solroskärnor
lite olivolja
svartpeppar
flingsalt
Skölj salladen och riv den i bitar. Skia avocadon och dela bitarna på mitten. Fördela salladen över ett fat. Pressa övr citronsaft. Ringla försiktigt över lite olivolja. Dra ett drag med pepparkvarnen över salladen. Smual över lite flingsalt. Rosta solrosfröna i en het stekpanna och toppa sedan salladen med dessa (eller köp färdigrostade solroskärnor och toppa med dem).
No comments:
Post a Comment