Wednesday, July 08, 2009

Frasiga sardiner med pasta och sallad

Det här är faktiskt mycket godare än vad det ser ut. Det låter kanske konstigt att steka sardinerna men de blir fantastiskt frasiga och goda om man steker dem i rikligt med olivolja och sedan äter dem direkt. Gör dig inga illusioner om att du kommer att ha fina hela fiskar i pannan när du är klar bara för när det är färdigt kommer du ha ett trevligt, gyllenbrunt sardinfras i din panna som du kan toppa en god sallad med eller äta på smörgås t.ex.

Frasiga sardiner
1 burk sardiner i olja
1 vitlöksklyfta
1 rågad tsk tomatpuré
svartpeppar
flingsalt
ca 2-3 msk olivolja

Öppna sardinburken och slå av oljan (som tyvärr oftast inte är av någon vidare kvalitet). Skala och skiva vitlöksklyftan tunt. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i sardinerna. Stek någon minut innan du tillsätter vitlök och tomatpuré. Rör om i pannan så att vitlöken/purén fördelas över sardinerna. Stek ytterligare några minuter. Dra några varv med pepparkvarnen över det hela och smula över lite flingsalt.

Liten avocadosallad

1 avocado
några blad kruksallad
knappt 1 msk citronsaft
1 msk solroskärnor
lite olivolja
svartpeppar
flingsalt

Skölj salladen och riv den i bitar. Skia avocadon och dela bitarna på mitten. Fördela salladen över ett fat. Pressa övr citronsaft. Ringla försiktigt över lite olivolja. Dra ett drag med pepparkvarnen över salladen. Smual över lite flingsalt. Rosta solrosfröna i en het stekpanna och toppa sedan salladen med dessa (eller köp färdigrostade solroskärnor och toppa med dem).

No comments: