Tuesday, July 14, 2009

Kikärtsallad i ett trollslag














Det är inte så kul att laga mat till sig själv. Särskilt inte om man sitter och tycker synd om sig själv för att man har semester när alla andra man känner är bortresta/jobbar och molnen hopar sig så fort man tänker utomhusaktivitet. Ett bra sätt att göra sig själv lite gladare är att laga sig något nyttigt istället för att falla för frestelsen att helt skippa lunchen och äta en liter glass istället, vilket ett tag kändes som det absolut enklaste alternativet.

Laga och laga förresten. Det här handlar mer om att hacka lite. Kikärtsalladen gör man jättelätt om bara ingredienserna finns hemma och sedan är det bara att fylla på med annat smått och gott. Jag gjorde en grönsallad, skivade en avocado och smulade över lite fetaost och lade till några oliver och ringlade lite olivolja på toppen. Kanongott och fräscht!

Kikärtsallad simsalabim

1 burk kikärtor
½ rödlök
persilja efter smak
ca 2-3 msk citronsaft
ca 1 msk olivolja
svartpeppar
salt

Låt kikärtorna rinan av i ett durkslag och skölj dem i vatten. Skala och hacka rödlöken fint. Hacka persiljan fint. Blanda alltsammans och pressa över citrondaft och ringla lite olivolja över. Salta och peppra försiktigt. Smaka av. Det kanske behövs mer citronsaft.
Tips! Den här kikärtsalladen är god till grillat också. Passar bra till en lammkotlett t.ex.

No comments: