
Ingredienser: (3 personer)
1½ dl fullkornsbulgur
3 dl vatten
salt
½ påse saffran
1 dl russin
1½ dl mandel
½ röd lök
1 tomat
½ burk kikärtor
ett par nävar bladspenat
persilja
salt
1 msk smör
grillkrydda
peppar
mynta
sumac
Salta vattnet och låt det koka upp. Tillsätt saffran och bulgur och låt det hela koka ca 20 min. Finhacka löken och hacka persiljan. Dela tomaterna i bitar. Skölj kikärtorna. Smält sedan hälften av smöret i en stekpanna. Lägg i mandlarna. Tillsätt russinen när mandeln har fått steka någon minut. Stek tills mandlarna rostats och russinen sväller upp. Ta åt sidan. Smält resten av smöret stekpannan och stek kikärtorna ett par minuter tills de har fått färg. Krydda efter smak. Jag använde grillkrydda för att det kändes enkelt men ta de kryddor du tycker om. Låt bulguren svalna lite efter att den kokt klart. Krydda efter behag med mynta, sumac och peppar. blanda sedan i grösnakerna och kikärtorna. Tillsätt till sist mandlarna och russinen.
PS. ledsen för den dåliga bildkvalitén men jag och min kamera är inte helt överens. Tror att den kan vara lite sur på mig sedan jag tappade den i golvet...
No comments:
Post a Comment