Friday, November 03, 2006

Tomatsoppa


Här kommer ett "recept" på ytterligare en lätt lunchrätt som passar bra när det är kallt utanför knuten - tomatsoppa.
Tomatsoppa
1 stor gul lök, hackad
2 klyftor vitlök, hackad
1 brk krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 msk basilika (har du färsk så blir det extra gott)
peppar salt
1-2 msk olivolja
ev. 1 msk balsamvinäger

1. fräs löken och vitlöken i olivolja tills den blir genomskinlig. Tillsätt tomatpurén och tomatkrosset. Låt koka ihop ca 15 -20 min. Soppan blir då simmig och löken har kvar lite tuggmotstånd. (Vill du att löken ska vara mjuk får du koka längre. detsamma rekommenderas om du ska passera soppan.) Krydda med peppar och basilika. Smaka av med salt och eventuellt en skvätt balsamvinäger.

No comments: