Sunday, November 19, 2006

Födelsedagsmiddag i tre akter

Idag firades Kärlekens födelsedag med trerättersmiddag i goda vänners lag. Till förrätt blev det blomkålssoppan som pojkvännen har förälskat sig i serverad med persiljeströssel och knaperstekt bacon. Huvudrätten bestod av en mustig kycklinggryta med vin , svamp och rotsaker(recept hämtat från septembernumret av Matmagasinet). Grytan serverades med potatis och kokta haricots verts. Som avslutning åt vi en variant av den superlätta efterrätten Gino* med den obligatorisk bananen och kiwin men eftersom jordgubbarna är både urvattnade och dyra så här års utgjordes det röda inslaget av röda vindruvor. För syran skull fick även en apelsin följa med i formen. Senare upptäckte jag att det inte rekommenderas att blanda i apelsin men varför vet jag inte. Vi tyckte i alla fall att det smakade bra.

*Gino är enligt Tastelines informativa sida "En klassisk dessert som först skapades på restaurang PA&Co i Stockholm. Efterrätten fick senare ge namn åt en rockklubb som var populär i mitten på 90-talet, men som numera är insomnad. Frukterna i receptet är de som ingår i originalreceptet men det går naturligtvis bra att ta den frukt man känner för." (www.tasteline.se) Färgerna ska visst symbolisera den italienska flaggan (mitt tillägg).

No comments: