Sunday, June 17, 2012

The Little Paris Kitchen

Här i Tjockholm öser regnet ner och har gjort så under ett antal timmar nu. Vad göra? Man flyr in i bloggarnas drömska värld fyllda bilder på soliga sommardagar, läckra restauranger och snygga kläder och mitt i detta surfande hittar man ibland en ny favorit som den här.

"The Little Paris Kitchen" är ett för mig nytt matlagningsprogram som sänts på BBC under våren. Programledaren, Rachel Khoo, är en brittisk tjej med bakgrund inom PR och modebranschen som flyttade till Paris, tog en konditorkurs på Le Cordon Bleu innan hon blev anlitad av BBC för detta program.

Som ni hör på namnet är detta ett program klippt och skuret för mig. Rachel kockar fransk mat i sitt pyttelilla kök i Paris. I det lilla med marockanskt kakel prydda köket finns det inte plats för en massa matlagningsmaskiner och tillkrånglade haute cuisine mat utan recepten är hands on, lättlagade och allt ser galet gott ut. Dessutom ger kockens snygga outfits programmet ytterligare en anledning till att titta och inspireras! J'adore!

PS. Upptäckte just under lite surfande på Khoos blogg att hon varit i Stockholm nyss. Det var väl ett sammanträffande?

No comments: